BB-koder

• [B], [I], [U], [S] – fet skrift, kursiv, understreking og gjennomstreking

Gjør den pakkede teksten fet, kursiv, understreket eller gjennomstreket.
    Eksempel:
    Dette er [B]fet[/B] tekst. Dette er [I]kursiv[/I] tekst. Dette er [U]understreket[/U] tekst. Dette er [S]gjennomstreget[/S] tekst.
    Produksjon:
    Dette er fet tekst. Dette er kursiv tekst. Dette er understreket tekst. Dette er gjennomstreget tekst.
  • [COLOR=farge], [FONT=navn], [SIZE=størrelse] – tekstfarge, skrifttype og størrelse

Endrer fargen, fonten eller størrelsen på den pakkede teksten.
    Eksempel:
    Dette er teksten [COLOR=rød]rød[/COLOR] og [COLOR=#0000cc]blå[/COLOR]. Dette er [FONT=Courier New]Courier New[/FONT] tekst. Dette er [SIZE=1]liten[/SIZE] og [SIZE=7]stor[/SIZE] tekst.
    Produksjon:
    Dette er teksten [COLOR=rød]rød[/COLOR] og blå. Dette er Courier New tekst. Dette er liten og stor tekst.
  • [URL], [EMAIL] – Kobling

Oppretter en kobling ved å bruke den pakket tekst som mål.
    Eksempel:
    [URL]https://www.example.com[/URL] [EMAIL]example@example.com[/EMAIL]
    Produksjon:
  • [URL=link], [EMAIL=adresse] – Kobling (avansert)

Kobler den pakkede teksten til den angitte nettsiden eller e-postadressen.
    Eksempel:
    [URL=https://www.example.com]Gå til example.com[/URL] [EMAIL=example@example.com]Send meg en e-post[/EMAIL]
    Produksjon:
  • [USER=ID] – Profilkobling

Lenker til en brukers profil. Dette settes vanligvis inn automatisk når en bruker nevnes.
    Eksempel:
    [USER=1]{navn}[/USER]
    Produksjon:
  • [IMG] - Bilde

Vis et bilde med den innpakket teksten som URL.
    Eksempel:
    [IMG]https://jugend1914.com/logo.png[/IMG]
    Produksjon:
  • [MEDIA=nettsted] – innebygde medier

Bygger inn media fra godkjente nettsteder i meldingen din. Det anbefales at du bruker medieknappen i redigeringsverktøylinjen.
    Godkjente nettsteder: Apple Music, Dailymotion, Facebook, Flickr, Giphy, Imgur, Liveleak, Metacafe, Pinterest, Reddit, SoundCloud, Spotify, TikTok, Tumblr, Twitch, Twitter, Vimeo, YouTube
    Eksempel:
    [MEDIA=youtube]kQ0Eo1UccEE[/MEDIA]
    Produksjon:
    En innebygd YouTube-spiller vises her.
  • [LIST] - Lister

Viser en punktliste eller nummerert liste.
    Eksempel:
    [LIST] [*]Pullet 1 [*]Plass 2 [/LIST] [LIST=1] [*]Oppføring 1 [*]Oppføring 2 [/LIST]
    Produksjon:
    • Pullet 1
    • Plass 2
    1. Oppføring 1
    2. Oppføring 2
  • [VENSTRE], [MIDT], [HØYRE] – Tekstjustering

Endrer justeringen av den pakkede teksten.
    Eksempel:
    [LEFT]Venstrejustert[/LEFT] [CENTER]Senterjustert[/CENTER] [RIGHT]Høyrejustert[/RIGHT]
    Produksjon:
    Venstrejustert​
    Senterjustert​
    Høyrejustert​
  • [QUOTE] - Sitert tekst

Viser tekst som er sitert fra en annen kilde. Du kan også tilskrive navnet på kilden.
    Eksempel:
    [QUOTE]Sitert tekst[/QUOTE] [QUOTE=En person]Noe de sa[/QUOTE]
    Produksjon:
    Sitert tekst
    sa En person:
  • [SPOILER] – Tekst som inneholder spoilere

Skjuler tekst som kan inneholde spoilere slik at den må klikkes av seeren for å bli sett.
    Eksempel:
    [SPOILER]Enkel spoiler[/SPOILER] [SPOILER=Spoilertittel]Spoiler med tittel[/SPOILER]
    Produksjon:
    Enkel spoiler
    Spoiler med tittel
  • [ISPOILER] – Innebygd tekst som inneholder spoilere

Lar deg vise tekst inline blant normalt innhold som skjuler tekst som kan inneholde spoilere og må klikkes av seeren for å bli sett.
    Eksempel:
    Du må klikke på følgende [ISPOILER]ord[/ISPOILER] for å se innholdet.
    Produksjon:
    Du må klikke på følgende ord for å se innholdet.
  • [KODE] - Visning av programmeringskode

Viser tekst på ett av flere programmeringsspråk, og fremhever syntaksen der det er mulig.
    Eksempel:
    Generell kode: [CODE]Generell kode[/CODE] Rich code: [CODE=rich][COLOR=red]Rich[/COLOR]-kode[/CODE] PHP-kode: [CODE=php]echo $hello . 'verden';[/CODE] JS-kode: [CODE=javascript]var hello = 'verden';[/CODE]
    Produksjon:
    Generell kode:
    Kode:
    Generell kode
    Rich code:
    Rich (BB-kode):
    Rich-kode
    PHP-kode:
    PHP:
    echo $hello . 'verden';
    JS-kode:
    JavaScript:
    var hello = 'verden';
  • [ICODE] - Inline programmeringskodevisning

Lar deg vise kode innebygd blant normalt innleggsinnhold. Syntaks vil ikke bli uthevet.
    Eksempel:
    Innebygde kodeseksjoner [ICODE]er en praktisk måte[/ICODE] å vise kode innebygd på. Rik formatering innenfor innebygde kodeseksjoner [ICODE=rik]er [COLOR=rød]også[/COLOR] [U]støttes[/U][/ICODE].
    Produksjon:
    Innebygde kodeseksjoner er en praktisk måte å vise kode innebygd på. Rik formatering innenfor innebygde kodeseksjoner er [COLOR=rød]også[/COLOR] [U]støttes[/U].
  • [INDENT] – Tekstinnrykk

Rykker inn den pakkede teksten. Dette kan nestes for større innrykk.
    Eksempel:
    Vanlig tekst [INDENT]Innrykket tekst[/INDENT] [INDENT=2]Flere innrykk[/INDENT]
    Produksjon:
    Vanlig tekst
    Innrykket tekst​
    Flere innrykk​
  • [TABELL] – Tabeller

Spesiell markering for å vise tabeller i innholdet ditt.
    Eksempel:
    [TABLE] [TR] [TH]Overskrift 1[/TH] [TH]Overskrift 2[/TH] [/TR] [TR] [TD]Innhold 1[/TD] [TD]Innhold 2[/TD] [ /TR] [/TABELL]
    Produksjon:
    Overskrift 1Overskrift 2
    Innhold 1Innhold 2
    [ /TR] [/TABELL]
  • [HEADING=nivå] – Overskrifter nivå 1 til 3

Markerer tekst som en strukturert overskrift for å lette maskinlesbarheten.
    Eksempel:
    [HEADING=1]Hovedoverskrift[/HEADING] Denne teksten kommer under en hovedoverskrift som brukes til å skille de primære delene av en artikkel. [HEADING=2]Mindre overskrift[/HEADING] Når du trenger å dele inn hoveddelene av en artikkel, bruk en underoverskrift på nivå 2. [HEADING=3]Underoverskrift[/HEADING] Hvis du trenger ytterligere underinndeling, kan du gå ned til nivå 3.
    Produksjon:

Hovedoverskrift​

Denne teksten kommer under en hovedoverskrift som brukes til å skille de primære delene av en artikkel.

Mindre overskrift​

Når du trenger å dele inn hoveddelene av en artikkel, bruk en underoverskrift på nivå 2.

Underoverskrift​

Hvis du trenger ytterligere underinndeling, kan du gå ned til nivå 3.
  • [PLAIN] – Ren tekst

Deaktiverer BB-kodeoversettelse på den pakket tekst.
    Eksempel:
    [PLAIN]Dette er ikke [B]fet[/B] tekst.[/PLAIN]
    Produksjon:
    Dette er ikke [B]fet[/B] tekst.
  • [VELG] – Innsetting av vedlegg

Setter inn et vedlegg på det angitte punktet. Hvis vedlegget er et bilde, vil et miniatyrbilde eller en fullstørrelsesversjon settes inn. Dette vil vanligvis settes inn ved å klikke på den aktuelle knappen.
    Eksempel:
    Miniatyrbilde: [ATTACH]123[/ATTACH]
    Full størrelse: [ATTACH=full]123[/ATTACH]
    Produksjon:
    Innholdet i vedleggene vil vises her.
  • [GALLERY=option] - Gallery embed

BB code for displaying gallery media items and albums.
    Eksempel:
    [GALLERY=media, X]Gallery BB Code[/GALLERY]
    Produksjon:
    [GALLERY=media, X]Gallery BB Code[/GALLERY]